BOB Debat Hightech Ma 3 December 2018

Page thumbnail

Op naar de top!

Datum Maandag 3 December

Waar Nog niet bekend

Adres Nog niet bekend


Programma
15:30 uur - 16:00 uur
Ontvangst en rondleiding
16:00 uur - 18:00 uur
BOB Debat
18:00 uur - 19:00 uur
Afsluitende borrel

Op maandag 3 december gaan we met tien deelnemers om tafel en in op een aantal stellingen. Het thema van dit debat is 'Hightech, op naar de top!'

Hightech is technologie op het hoogste niveau van ontwikkeling. De Nederlandse hightechsector is een sterk internationaal georiënteerde, kennisintensieve sector, waar veel onderzoek plaatsvindt en hoogwaardige producten en diensten worden ontwikkeld. Daarnaast zit in bijna alle producten van tegenwoordig een stukje technologie, wat de impact van de sector nog groter maakt. De sector speelt een essentiële rol in het bedenken en realiseren van oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, gezondheid, duurzame energie, veiligheid en klimaatverandering, met technologieën die in Nederland stevig geworteld zijn: micro-/nano-elektronica, nanotechnologie, fotonica, geavanceerde materialen en productie, en halfgeleiders.

De markt voor Nederlandse hightechproducten en -diensten ligt voor het grootste deel in het buitenland. Dit is een groeimarkt, vooral op wereldschaal. Kernambitie van Holland High Tech is om Nederland door innovatie en exportgroei internationaal tot de top te laten blijven behoren, en wereldwijd een cruciale bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De Nederlandse hightechsector heeft de ambitie de export te verhogen tot 74,6 miljard euro in 2025, en de productie tot 182 miljard euro.

Omdat hightech-sectoren in de economie de meeste geavanceerde technologie ontwikkelen of gebruiken, wordt het vaak gezien als gebieden met de grootste potentie voor toekomstige groei. Deze gedachte heeft geleid tot grote investeringen in hightech sectoren. Beginnende hightech bedrijven ontvangen grote sommen aan durfkapitaal; Hightech wordt vaak gezien als een hoog risico, maar biedt wel de grootste kans op hoge winst.

Deelnemers – maar ook onze lezers – hebben natuurlijk de mogelijkheid om onderwerpen of stellingen aan te dragen. Een impressie van het BOB Debat komt in een levendig verslag in de Hightech Special die op 8 januari verschijnt. Benieuwd hoe zo'n verslag eruit ziet? Een voorbeeld vind je hier.

Deelname aan de BOB Debatten is op uitnodiging. Voorwaarden voor deelname zijn:
- je bent eigenaar dan wel directeur van een bedrijf met minimaal 25 medewerkers;
- je bedrijf is gevestigd in Midden-Brabant, Noordoost-Brabant of West-Brabant. 
 

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je interesse in deelname aan dit BOB Debat om jezelf als debater en kennisexpert te profileren? Neem dan contact op met Annemiek Slofstra: annemiek@regio-business.nl.


Dit BOB Event wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven