< Terug naar alle leden

Schlappi Markiezen Branche: Industrie, Metaalbewerking

Bedrijfsomschrijving

Schlappi Markiezen is al sinds 1986 de autoriteit onder de markiezen. Wij staan voor uitmuntende klasse bij alles wat we doen. De kwaliteit van een markies van Schlappi herkent u zo: altijd vijf slagen, altijd garen in bijpassende kleuren en altijd hoogwaardig maatwerk. En: bij een gestreept doek met een golvende volant, loopt de golf altijd met het streeppatroon mee. Dat zijn slechts enkele details waarmee wij het verschil maken. Klik op de button hieronder om te zien hoe wij topkwaliteit tot in het kleinste detail doorvoeren.

Het is 1986 als Peter en Ans Schlappi starten met hun bedrijf Schlappi Markiezen. Vanuit hun garage maken ze markiezen waaraan het vakmanschap af te lezen is. Al snel pikt de markt deze topkwaliteit op. Later maakt de garage plaats voor het goed geoutilleerde maakbedrijf dat er vandaag de dag staat.

In 2018 nemen Dennis Schoormans – bekend met de zonweringbranche – en zijn vrouw Charlotte Schlappi Markiezen over. Zij bouwen het kwaliteitsmerk verder uit met een vast team van vakmensen. Maar de kernwaarden van Schlappi blijven: kwaliteit, ambacht en service.

In de fabriek in Tilburg bouwt Schlappi Markiezen alle markiezen geheel in eigen beheer. We maken het frame en de omkasting van hout en aluminium met mensen die het ambacht verstaan. Natuurlijk altijd op maat. De bekleding van de markiezen wordt in unidoek gemaakt in diverse standaardkleuren of in streepdessin.

Markiezen bouwen is een specialistisch ambacht. Daarom produceren wij alles in eigen beheer in onze fabriek in Tilburg. Schlappi Markiezen verstaat het vak, al meer dan 30 jaar.

Het frame en de omkasting in hout of aluminium worden altijd op maat gemaakt. Vervolgens bekleden we de frames zoals een fauteuil gestoffeerd wordt. Een klus die alleen is weggelegd voor echte vakmensen.

Sommige kwaliteitsverschillen tussen een Schlappi Markies en een andere markies zie je met het blote oog. Andere kwaliteiten zijn misschien minder zichtbaar, maar zeker aanwezig. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een Schlappi Markies er niet alleen beter uitziet, maar vooral langer meegaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Onze houten markiezen worden standaard uitgevoerd in Scandinavisch grenen, eersteklas foutloos hout. Door langzame groei in koud klimaat bevat het hout bijna geen noesten. Het hout is gevingerlast en gelamineerd
- Onze aluminium markiezen worden standaard eerst gekataforeesd, voordat ze gepoedercoat worden. Hierdoor kan het gietdeel van de markies niet meer oxideren en gaat de markies langer mee.
- Voor onze doeken werken wij standaard met de collecties van Dickson, Sunvas en Sattler.


Contactgegevens
Lovensekanaaldijk 135
5013 BJ TILBURG
T: 0135420077
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 1986
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -