< Terug naar alle leden

Libéma Branche: Meeting management en horeca, Overig meeting management en horeca

Bedrijfsomschrijving

Libéma: één van de grootste leisure concerns van Nederland
Libéma is met 22 locaties één van de grootste leisure concerns van Nederland. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Locaties die onder de vlag van Libéma vallen, zijn onder andere: Safaripark Beekse Bergen, Klimrijk Brabant, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Omnisport Apeldoorn en Vakantiepark Beekse Bergen. Dankzij deze diversiteit aan locaties biedt Libéma een schat aan mogelijkheden aan zowel gezinnen als de zakelijke markt.

Missie: ‘De mooiste tijd beleef je bij Libéma’
Ieder jaar ontvangt Libéma ruim vijf miljoen gasten op de attractieparken, vakantieparken en beurzen en evenementenlocaties. Onze missie is om onze gasten de mooiste tijd te laten beleven op één van de Libéma locaties. Onder ‘de mooiste tijd’ verstaat Libéma: kwaliteit, betrokkenheid, een eerlijke en open sfeer, lachende gezichten, professionaliteit en een tevreden gevoel. De invulling van onze locaties en werkwijze van het personeel zorgen ervoor dat gasten zich welkom voelen, dat ze een unieke belevenis ondergaan en meer krijgen dan zij verwachten.

Activiteiten van Libéma
Libema houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw, financiering, exploitatie en beheer van recreatief onroerend goed. Hieronder valt bijvoorbeeld het bouwen van verblijven voor dieren, beheer van onze attractieparken en het financieel ondersteunen van evenementen. Daarnaast staat partnerschap bij Libéma hoog in het vaandel. Daarom staan wij ook open voor samenwerking, zowel op het gebied joint promotions en sponsoring, als wat betreft het meedenken en ondersteunen in het organiseren van evenementen.

Geschiedenis van Libéma
Onder de naam Lips Beheermaatschappij (Libéma) exploiteert de huidige directeur Dirk Lips sinds 1982 Autotron Rosmalen. Autotron Rosmalen begon als een hobby van de heer Lips senior. Door uitbreiding ontstond naast het automobielmuseum een dagattractie met ‘vervoer’ als thema. Tussen 1987 en 1990 vond er vanwege uitbreiding van het portfolio met meer locaties, zoals Beekse Bergen, een groei plaats voor Libéma. Nu heeft Libéma ruim twintig locaties, die qua type dus onder de drie divisies Vakantieparken, Attractieparken en Beurzen & Evenementen vallen.


Contactgegevens
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen
T: 073-5233342
I: Website

Business facts
Medewerkers: > 100
Oprichtingsjaar: 1982
Vestigingen: 22
Jaaromzet: > €5.000.000