Logistiek Special

Steeds vaker zien we dat de logistieke sector haar dienstenpakket uitbreidt en steeds verder opklimt in de waardeketen. Er worden activiteiten ontplooid van de traditionele logistieke diensten zoals fysiek transport en overslag, warehousing en opslag naar hoogwaardige supply chain diensten die waarde toevoegen aan de keten, zoals value added logistics en services, ketenregie en supply chain gerelateerde ondersteunende diensten. Brabant is het logistiek epicentrum van Nederland en staat bomvol echte topbedrijven. In de Logistiek Special vind je prachtige verhalen over een deel van deze bedrijven.

Thumbnail

Ondernemersteam Gemeente Breda: Unieke samenwerking logistiek Brabant

Ma 5 Nov 2018

Brabant heeft sinds eind april een kennisplatform voor de logistiek. Logistics Community Brabant (LCB) is een samenwerking tussen Tilburg University, TU Eindhoven, Nederlandse Defensie Academie en Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV Breda) en wordt gesteund door de Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant.

Lees verder
Thumbnail

Possehl: Ik sta frank en vrij in het leven

Ma 5 Nov 2018

‘Wanneer ik vanaf Schiphol reis wil ik altijd bij het raampje zitten. Dan stoot ik mijn vrouw aan en zeg: ‘Kijk! Alle 24.000 lichtarmaturen in de verharding van die start- en landingsbaan hebben wij ingebouwd.’

Lees verder
Thumbnail

Holweg Cargo Service: Het geven-en-nemen-verhaal

Ma 5 Nov 2018

Wielen zijn minder belangrijk dan mensen. Auto’s kopen is niet moeilijk. Maar onmisbaar om klanten goed te kunnen bedienen, zijn goede medewerkers. Die moet je hebben en je moet ze houden. Dat lukt ons heel aardig.’

Lees verder
Thumbnail

BTL Lease: We laten de klant niet zomaar vallen

Ma 5 Nov 2018

BTL Lease biedt transportondernemers het beste van twee werelden. Als dealer- en merkonafhankelijk leasebedrijf met een platte organisatie, kan het snel en flexibel schakelen. ‘Binnen een dag heb je alles rond.’ Als leasebedrijf van BAS Holding kan het klanten veel méér bieden dan enkel een leasecontract.

Lees verder
Thumbnail

HRS Makelaars: Alles voor jezelf of delen?

Ma 5 Nov 2018

Hoe graag wil je je eigen producten aan kunnen raken? Sta je ervoor open een ander de handling te laten doen? ‘Dit zijn vragen waar bedrijven in de logistiek zich op dit moment mee bezig zouden moeten houden’, stelt Arjan Rens van HRS Makelaars. Hij is de makelaar van het innovatieve logistieke concept Smart Hub aan de Rietveldenkade in ’s-Hertogenbosch.

Lees verder
Thumbnail

Brouwers: Big brother is watching you

Ma 5 Nov 2018

Een gevoel van nietigheid overvalt je als je het 11.500 m2 grote magazijn binnenstapt. Over de hele breedte staan rijen rekken. Het einde ervan is nauwelijks te zien. Keurig gelabelde pallets wachten op transport. Diverse hoogbouwtrucks rijden af en aan.

Lees verder
Thumbnail

Gemeente 's-Hertogenbosch: We zetten in op servicegerichte logistiek

Ma 5 Nov 2018

‘Tilburg, Waalwijk en Venlo profileren zich met grootschalige logistiek. ’s-Hertogenbosch daarentegen zet in op servicegerichte logistiek. We willen een aantrekkelijke regio zijn voor logistieke bedrijven. We willen hun groei faciliteren en verder bouwen aan een mooie logistieke toekomst.’

Lees verder
Thumbnail

BCTN: De lokroep van het water

Ma 5 Nov 2018

Indirect heeft iedere Nederlander met BCTN te maken. Uitheems fruit, diepgevroren Argentijnse biefstuk, Japanse auto-onderdelen, koelkasten; de kans is vrij groot dat ze verscheept zijn in containers die via BCTN-terminals worden af- en aangevoerd.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven