< Terug naar alle leden

Jacobs Elektro Groep Branche: Bedrijfshuisvesting, Elektrotechniek

Bedrijfsomschrijving

Jacobs Elektro Groep is een elektrotechnisch installatiespecialist. Wij ondersteunen klanten in de utiliteitsbouw en particuliere sector tijdens renovatie en nieuwbouw.

Jacobs Elektro Groep is een elektrotechnisch installatiespecialist. Wij bieden duurzame maatwerkoplossingen voor klanten in de zakelijke en particuliere markt. Vanuit onze vestiging in Breda voeren wij een diversiteit aan kleine en grote werkzaamheden uit tijdens renovatie-, verbouw- of nieuwbouw-projecten. Wij willen onze klanten ontzorgen door met ze mee te denken en oplossingen voor ze te bedenken.

Door CO2-uitstoot en energiekosten te verlagen, en veiligheid en woon- en werkcomfort te vergroten. Opererend in Breda en wijde omgeving, voeren wij een diversiteit aan werkzaamheden uit: van kleine reparatieklussen tot allesomvattende turnkeyprojecten. Volgens KOMO-Instalkeurmerk, NEN-1010 en -3140.

Onze specialisaties zijn:
• Elektro / Elektra / Elektrotechnische installaties / Elektrotechnische infrastructuur / Aanleg datawerken
• Domotica / Intelligente besturingssystemen voor woningen en gebouwen
• Beveiligingssystemen / inbraakbeveiliging / brandbeveiliging / camerabewaking / toegangscontrole / alarmsystemen
• Service & Onderhoud
• Duurzame oplossingen waaronder laadpalen en PV-panelen (zonnepanelen)

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
In onze dagelijkse bedrijfsvoering staat MVO centraal: we investeren graag in onze mensen en doen ons best voor een beter milieu. We hebben onze CO2-uitstoot beperkt door deels over te stappen op elektrisch rijden. Twee derde van onze energiebehoefte wekken we via 471 zonnepanelen zelf op. Ook ons domoticasysteem helpt energie te besparen. En door de invoering van een intern carpoolsysteem rijden er minder auto´s op de weg.

HISTORIE
Manfred Jacobs is sinds 2005 directeur van het Bredaas familiebedrijf, wat is opgericht door zijn opa, Wim Jacobs sr. Hij startte in 1955 in Breda een bedrijf in wit- en bruingoed en verlichting. “Oma runde de winkel, opa verzorgde de elektrotechnische werkzaamheden bij klanten”, aldus Manfred. De zaken gingen goed. Toen Wim Jacobs sr. op 57-jarige leeftijd overleed, nam zijn zoon, Wim Jacobs jr., de zaak over. Hij besloot de zaken groter aan te pakken en richtte zich op goed, degelijk installatiewerk.

Door de groei verhuisde het bedrijf van het Valkeniersplein naar de Keermanslaan. Maar ook dit pand werd op een gegeven moment te krap. Dit was voor Manfred Jacobs aanleiding om in 2015, precies 60 jaar na de oprichting van Jacobs Elektro Groep, zijn droom te realiseren: zelf een duurzaam gebouw bouwen. Het futuristische pand, ontworpen door Oomen Architecten, laat zien waar Jacobs Elektro Groep voor staat en wat we kunnen.


Contactgegevens
Minervum 7005
4817 ZL Breda
T: 076-5607080
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1955
Vestigingen: -
Jaaromzet: > €5.000.000