< Terug naar alle leden

Euromate Branche: Bedrijfshuisvesting, Klimaattechniek

Bedrijfsomschrijving

Euromate is in 1975 opgericht door Dick den Dekker, een ondernemer die een grammofoonplaten fabriek had waar onder andere de platen van de Britse rockgroep Roxy Music werden geperst. Om de geluidskwaliteit van de platen te verbeteren was het een grote wens van Den Dekker om het zwevende stof in zijn bedrijf te reduceren. Na jaren research en experimenteren, onder andere in de Verenigde Staten, ontwikkelde hij zijn eigen luchtreiniger. Na acquisities van bedrijven in onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Zweden is onder de nieuwe naam Plymovent Den Dekker toen gaan uitbreiden met luchtreinigers tegen tabaks- en lasrook.

Nieuwe directie in 2015
Eind 2014 is het bedrijfsonderdeel dat zich richt op tabaksrook opgekocht door de huidige directeur Chris Westerveld – van oorsprong mijnbouwkundig ingenieur – een serie-ondernemer met meerdere bedrijven waaronder in speeltoestellen, chemicaliën en metaalbewerking. “Er was een flinke todo lijst en dito transformatie nodig, met name om de nodige ontwikkeling te maken naar het buitenland. Wij vonden ook dat het bedrijf te afhankelijk was geworden van de (inmiddels dalende) rookmarkt en hebben de focus verlegd naar vervuilende stoffen in de industrie. Denk hierbij aan fijnstof, geuren, gassen, bacteriën, virussen, vettige lucht en olienevel.”

Expert en adviseur gezond binnenklimaat
Westerveld vervolgt: “Wij zijn specialist in luchtreiniging in industriële omgevingen zoals houtbewerking, opslag, logistieke dienstverlening en productie. Daarnaast richten wij ons op kantoren en werkruimtes zoals kappers, tandartspraktijken en schoonheidssalons. Wij hebben niet alleen de oplossingen maar zijn dé expert en vraagbaak voor een gezond binnenklimaat bij bedrijven. Stofproblemen vormen een reëel gezondheidsrisico voor medewerkers met als effect ziekteverzuim en ontevredenheid op het werk. Bedrijven hebben vaak geen idee dat dit bij hen speelt.” Hiertoe is er extra meetapparatuur ingekocht en krijgen klanten uitgebreide situatie analyses en metingen – ook op basis van datavergelijkingen binnen de eigen branche – om de binnenlucht bij te houden en eventueel effectief aan te pakken.

Onze werkwijze
U wilt een oplossing voor uw binnenluchtvervuiling en bent bij Euromate terechtgekomen. Wij bieden luchtreinigers die zorgen voor een schone omgeving in kleinere ruimtes zoals kantoren, scholen, tandartsen, schoenmakers, fysiotherapeuten, schoonheidssalons, etc. Daarnaast hebben wij ook voor industriële hallen een oplossing voor allerlei soorten vervuiling.

U heeft vertrouwen in de aangeboden oplossing van Euromate en wij gaan samen met u het traject opstarten. Wat kunt u dan van ons verwachten? Aangezien een traject voor kleinere ruimtes (comfort) aanzienlijk korter is dan dat voor industrie zullen we hieronder de twee verschillende varianten uitleggen.

COMFORT TRAJECT
Persoonlijke inventarisatie -> persoonlijk bezoek -> offerte maken en opvolgen -> offerte wordt order -> montage op locatie -> service -> garantie -> facturatie -> after sales

INDUSTRIE TRAJECT
Persoonlijke inventarisatie -> stofmeting en evaluatie -> offerte maken en opvolgen -> offerte wordt order -> montage op locatie -> service -> facturatie -> after sales


Contactgegevens
Minervum 7324
4817 ZD Breda
T: 076-5789550
I: Website

Business facts
Medewerkers: 50 - 100
Oprichtingsjaar: 1975
Vestigingen: -
Jaaromzet: -