< Terug naar alle leden

Marcel Klesman

Algemeen directeur bij Amecha

Stuur contactverzoek LinkedIn

Amecha Branche: Industrie, Overig industrie

Bedrijfsomschrijving

Het Helmondse ingenieursbureau Amecha is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van machines en apparatuur voor de industrie. Creativiteit en een bewezen flexibele werkmethode hebben Amecha zelfs in moeilijke tijden gestaag doen groeien.

Onze werkzaamheden variëren van het bouwen van test- en meetopstellingen, het maken van gereedschappen (tooling) tot het compleet ontwerpen en bouwen van assemblage- en productielijnen. Onze project engineers zijn ervaren, praktische machinebouwers op HBO en WO niveau met een brede kennis op het gebied van mechanica, elektrotechniek, software en mechatronica. Heel bewust hebben we gekozen voor een samensmelting van theorie en praktijk: niet alleen ontwerpen onze engineers de meest ideale mechatronische oplossing, ze zijn ook nauw betrokken bij de opbouw, het testen en in bedrijf stellen van de betreffende machine: op deze manier krijgen we voor elkaar dat maakbaarheid en efficiëntie al in het ontwerp “ingebakken” worden.

Amecha heeft reeds vele lijnen, machines en gereedschappen ontworpen en gebouwd voor industriële bedrijven. Ook bouwt Amecha bestaande apparatuur om, zodat snelheid en rendement weer optimaal zijn. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van een vrijblijvende optimalisatie-check. Hiermee brengen we in kaart wat er nog meer aan rendements- en snelheidsverhoging te behalen is in productie- en logistieke processen. Ook de komende jaren willen wij de juiste partner blijven op het gebied van special equipment.

Activiteiten
Amecha Activiteiten
Voorstudie en Haalbaarheidsanalyse: Amecha heeft veel kennis en ervaring opgebouwd met de ontwikkeling en realisatie van klant specifieke productiemiddelen. Hierdoor is Amecha in staat een gedegen technisch haalbaarheidsonderzoek uit te voeren en een degelijk advies te verstrekken op het gebied van productieprocessen en machineconcepten.

Mechanische Engineering: Onze engineers werken met 3D CAD software zoals Autodesk Inventor, SolidWorks, NX, en Creo

Hardware Engineering: Elektrische schema’s worden ontworpen in ePLAN of WSCad

Software Engineering: Amecha software engineers werken met Siemens TIA Portal, Step7, WinCC, CoDeSys, C#, LabVIEW en Adept V+

Technische Documentatie en CE: Risico beoordelingen en machine handleidingen worden gemaakt met behulp van DoCuFy en MS Office

Inkoop en Logistiek: dit zijn belangrijke activiteiten voor Amecha. We zijn immers in de eerste plaats systeem integrator: het integreren van mogelijk standaard systemen en technieken tot unieke totaaloplossingen. Wij zijn door global sourcing als geen ander op de hoogte van de mogelijkheden die leveranciers wereldwijd aanbieden. Wij selecteren voor ieder specifiek project de meest effectieve en kostenefficiënte oplossingen.

Levering van Machineonderdelen: de fabricage van machineonderdelen wordt uitgevoerd door machinefabrieken en gereedschapmakerijen binnen het uitgebreide Amecha netwerk in Nederland, maar ook daar buiten. Door deze werkwijze kan Amecha zeer concurrerend machineonderdelen leveren, met een maximale flexibiliteit in productietechniek en capaciteit. Hierdoor maken we optimaal gebruik van de expertise die op de nationale en internationale markt aanwezig is. Wij beschikken dan ook over leveranciers in Nederland, Maleisië, Polen en Tsjechië. Indien gewenst kunnen onze engineers onderdelen herontwerpen of modificeren.

Montage, Testen en Bedrijfsklaar Maken: De assemblage en het testen van machines en gereedschappen vindt plaats in onze eigen werkplaats. Alle benodigde faciliteiten zoals meetmiddelen, gereedschappen en verspaningsmachines staan ter beschikking van onze mechatronica specialisten. Hier worden werktuigbouw, elektro- en besturingstechniek geïntegreerd tot een hightech totaaloplossing.


Contactgegevens
Korte Dijk 11
5705 CV Helmond
T: 0492-506010
I: Website

Business facts
Medewerkers: 10 - 25
Oprichtingsjaar: 2000
Vestigingen: 1
Jaaromzet: -